GY.I.K

Gyakran Ismételt Kérdések

Bármilyen autóra fel lehet tenni?

Ma hívta fel rá a figyelmemet a 8 éves fiam hogy az étterem előtt álló Ford Mustang GT Cabrio-n milyen jól mutatna a sátor. Mivel a cabrioknak nincs merev tetőkoszorújuk így azokra nem lehet felszerelni a tetőcsomagtartót (és így sajnos a tetősátrat sem.) Ettől eltekintve a legtöbb, normális műszaki állapotban lévő jármű szóba jöhet.

Elbírja az autóm ha a tetején alszunk?

A tetőterhelés gyakori kérdés, a rövid válasz az hogy ha nem valami egészen speciális helyzetről van szó akkor igen, elbírja. Az autó kézikönyvében szerepel a max. terhelhetőség, ez egy mai átlagos autó esetében 100 kg körül van. (Láttam már 50 kg-ot és 75 kg-ot is). Dinamikus terhelésből ennek a kb 10x -esét bírja el a tető, vagyis 500-1000 kg között. Ez többnyire elég egy kempingezéshez.

A teljesen profi választ az iKamperesek adták meg ebben a minden igényt kielégítően részletes cikkben.

Miért nem lehet 1 napra bérelni?

Pusztán gyakorlati okai vannak, ugyan a fel és leszerelés viszonylag gyorsan megy, 10-20 perc alatt megvan, átadás-átvétellel, rövid oktatással, tisztítással/fertőtlenítéssel némi baráti csevegéssel ez akár egy-másfél bruttó órára is rúghat. Nekünk fontos hogy jól érezzétek magatokat és legközelebb is legyen egymáshoz szerencsénk ezért nem szeretjük elsietni/kispórolni a részleteket..
Emellett személyes tapasztalatom hogy a kempingezés nem rövidtávfutás, ha már elindultunk élvezzük ki!